Snacka om att man kan undra....

Vad som finns innan för mitt skallben ibland!
Åter tillbaka framför datan och ska skriva ner lite vad jga gjort under dagen!

Matte gick bra. Börjar komma in i de hela igen. Dok behöver jag nog en och annan
privat lektion i de hela. Elin min svenska lärare har lärt hela klassen att man kan
leka fram substantiv och ajektiv osv genom att göra de ute/med kamrater.

Sen så kommer vi till de roliga!
Vi fick i uppgift att skriva en berättelse som skulle innehålla följande:
Ett fint ord
Ett fult ord
En känsla
En sak man såg framför sig
och så skulle man ha ordet Maskkompost med!

Lätt tänkte vell alla!
Ut på trappen på huvudbyggnade och så skulle vi lyssna se och känna efter.

Allt gick som en dans för vissa personer :D

Men nog tjatat om de! Här kommer min berättelse i alla fall!


                                 

                                              MASKRESAN 

Amanda står vid busshållplatsen och väntar på bussen in till Kalmar. Det blåser ute på gatan och hon undrar när bussen tänker dyka upp. Långt borta, längs den krokiga vägen skymtar hon bussen. Musiken strömmar från ipoden in i hennes öron, feta awesome kickass dunkade tunga electrobeats, javisst! Bussen stannar och hon kliver på. Hon sätter sig längst bak i bussen. Varför ska de ta en sådan jävla tid att åka till Kalmar? Jag måste ju tillbaka till Ölandsfolkhögskola och påbörja hus 6 maskkompost. Bussresan över bron tog en evighet. Maskarna som hon ska hämta ut på posten. Vad ska dom heta? Och vad ska det vara för färg på komposten?

 

En sak vet hon i alla fall. En mask ska hon döpa till Sture. Bussen stannar. Hon ställer in siktet. Posten! De regnar mer en vanligt ute. Det var ju sol på Öland. Plask! Fan jävla skit! Converseskorna är dygn sura. Väl inne på posten tar hon snällt en nummerlapp. 57 och nummertavlan visar 43. Hon blir orolig att hon inte ska hinna ut och ta en cigg innan det är hennes tur. Men just när hon ska gå ut från posten för att röka en cigg. Hör hon hur en tanten vid lucka tre skriker skräck slagen! Gun som kassörskan heter skriker att maskarna rymmer. Amanda vänder om i dörren. Hon ropar till Gun.

 

- Nej det är mina maskar som jag har beställt hela vägen från DRYGA STOCKHOLM!

 

Gun svarar, fortfarande lika skräckslagen.

 

- Men fort hjälp mig ta i dom här vidriga slemmiga sakerna och försvinn!

 

Amanda skyndar sig in bakom disken och börjar plocka upp mask efter mask. Maskarna ligger nu säker i en burk och hon går stolt ut från posten. På bussresan tillbaka till lilla Skogsby där Ölandsfolkhögskola ligger ler hon. Ler så att en gubbe som sitter vid sätet bredvid frågar vad hon har i sin famn. Det är maskar svara hon glatt och tittar ut över Kalmar sund. Snart så ska mina testosterongrabbar och Alex få se dom fina maskarna. Sture är viktigast att visa. Hon trycker på stoppknappen. Det är sol och klarblå himmel över Skogsby. Med ett skutt hoppar hon av bussen. Hårt håller hon maskarna i famnen. Maskinen, ett av hennes favoritband spelas på ipoden hon är lycklig över att de äntligen får vi våran alldeles egna mask kompost!

 

Grabbarna och Alex sitter i köket. Dom har varit på ÖB och inhandlat material. Isolerings frigolit, plast boxar, 555 två komponents lim, spännremmar och olika färger som dom ska pryda komposten med. Alla hjälps åt att bygga ihop och pynta komposten med Amandas pärlor. Resultatet blir outstanding. Aldrig har en snyggare kompost blivit till.

 

Efter tre timmars arbete är alla i hus 6 mycket trötta. De är blöta av svett och pustar tröttsamt när det äntligen placerat komposten på uteplatsen. Nöjda står de och beundrar sitt konstverk. Amanda springer in och hämtar maskarna. Sture får äran att släppas ner i komposten först. Slemmig som han är glider han smidigt ner i jorden och gottar sig bland matrester och ett fåtal tuggummin. Slutligen kastar Alex, grabbarna och Amanda ner varsin handfull kärlek och komposten är fulländad.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så de va ju kul i alla fall att jag lyckades prestera något under Lektionen sen lite hemma i köket!

Tänkte jag skulle fota lite och lägga ut här på bloggen så ni ser hur jag bor!

Ska hoppa ner i sängen nu i alla fall! Skola i morgon med!
Engelska från 08.00-09.30 Med Elin

Natur A mellan 10.00-14.30 med Lisa  Jippi or not!


Pussar och KRamar till er alla!


Kommentarer
Postat av: vevve

haha ja du, du lyckades få en liten berättelse om en maskkompost =P

Kram!

2010-09-02 @ 07:34:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0