Bloggen uder resan ner och tillbaka!

 

 

 

Söndag morgon!

Ont i ryggen efter en natt genom en del i Tyskland.

Frukosten intogs på en vägmack! Inget man är van vid direkt efter som allt innehåller en massa socker.

Efter frukosten fortsatte våran resa mot Taizé. Alla var trötta för att vi det enda vi hade sett de senaste 24 timmarna var motorväg och insidan av bussen. Lunchen åt vi på ett ställe där det fanns mycket mat att välja på. Toaletterna var dock jättesunkiga. Efter lunchen åkte vi de sista milen vidare mot Taizé. Nära byn så åkte vi fel ute vid en åker, vi var ändå glada för en extra guidad tur. Det tog jättelång tid innan vi fick våra rum och kunde lägga in packningen men vi underhöll oss bäst vi kunde. Våra rum bestod av våningssängar och 2 lampor i taket och inget mer. Eluttaget satt utanför huset en bit bort vilket gjorde livet här enklare än hemma. Vid middagen insåg vi hur jobbigt det skulle bli med kösystemet till maten. Många knuffades och skrek vilket gjorde middagskön till en fasa genom veckan. Det bjöds på en enkel måltid i form av linsgryta. Till det fick vi vatten som smakar klor, ett äpple och en brödbit.

 

 

 



             Första Måndagen i Taizé

 
 

söndag den 25 oktober 2009






Morgonen börjar i bussen, ingen har riktigt någon aning om var vi är men kollektivt konstaterar vi att autobahn är en bra uppfinning.
Framåt förmiddagen anlände vi hursomhelst i Bremen, även om det för vissa verkade lite oklart vilken av de tyska städerna vi befann oss i.
Johannes tog självfallet täten och ledde oss med säkra steg mot domkyrkan där en guidad tur väntade på oss.
 För min egen del hade jag något form av migränliknande tillstånd och var tvungen att sitta ner med huvudet gömt i händerna, men de andra verkade ha trevligt.
Efter den guidade turen fick vi efterlängtad fritid i en riktig stad. För att stilla vår hemlängtan alternativt vår känsla av bortkommenhet (är det ens ett ord?) uppsökte vi ett Lidl, nästan som hemma vet ni. Efter en stilla vandring i solskenet blev det till att åka buss. Igen.
Känslan av att ha bott i buss den senaste månaden börjar onekligen krypa sig på. Tätt inpå. Nåväl, resan mot stad nummer två, Hamburg, påbörjas. Lalala.
Framme i Hamburg beger vi oss till Svenska kyrkan och tas emot med öppna armar.
Fräschar till oss och kastar oss ut i kvällsluften, går omkring lite utan mål och lyckas faktiskt komma tillbaka utan större problem.
Införskaffar middag bestående av pizza eller pasta och avnjuter den tillsammans med hesa stämmor och hjärtliga skratt i svenska kyrkan.
 Klockan blir snabbt åtta och Nacka joinar oss för att få lite information om Svenska kyrkan i Hamburg samt ha mässa med oss andra.
 Mysigt minsann.
Sakta men säkert kröp natten närmre och för mig som inte mådde så bra välkomnades det varmt. Tidigt under natten toppade min feber 39 grader och efter det minns jag inte så mycket mer än en sjuhelskottas feberfrossa och fantastiska människor runt mig (TACK!).
In i det sista propsade jag dock på att vara frisk och skam den som ger sig!

 

Kristus, din ande i mig är en källa av porlande vatten.

Lite om hur vecka har varit lägger upp mer i morgon!

Natti natt Alla Där Ute!


Kommentarer
Postat av: peggy

nä det är rätta takter, vila får man göra senare i livet HEHE.

låter som ni hann med en hel del.

kramiz

2009-11-02 @ 22:27:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0